Ik ben een “shake meisje” (en een bouquet…)

Ik ben een shake meisje!

Maar wanneer ben je er een? Als je inmiddels 32 pogingen gedaan hebt om weken lang op 500 calorieën te leven waarvan 1x ook daadwerkelijk gelukt is en maar liefst 20 kilogram verdwenen was…

Tot deze dame weer een ander leuk idee in het hart nam; een kindje willen…de laatste. Dit project is inmiddels geslaagd met een geweldige dochter A en dus zijn pogingen shake 33, 34 en 35 ook al achter de rug!

En toen begon het toch te dagen…meer te landen eigenlijk, want we weten natuurlijk best heel goed hoe alles werkt, maar omzetten in actie is toch een andere… Op naar de gezonde toer!

Facebook kent mij inmiddels heel goed en de ene na de andere sportadvertentie kwam voorbij (fijn dat soort steun en reminders) en toen vond ik het. Een warm nest waar je en je zelf mag zijn, in eigen taal met eigen (eh vol) lijf… Anna de Kok personal training. Ik kwam binnen, werd omarmd en ben gebleven. Ja ik…ik die blijf. Moest er ook even aan wennen…net als het feit dat je dus die hele worsteling met sport en voeding niet meer in je uppie hoeft te doen.

Inmiddels maanden verder en doel 1; sport integreren in mijn dagelijks leven-) JOEHOE GELUKT! En met ontzettend veel plezier! En met werkelijk passende, goede en vrolijke begeleiding van mijn trainers.

Dan doel 2; gezonde voeding integreren in mijn dagelijks leven….weet je nog wel. Dat je op zaterdag, dagje shoppen in de stad, in plaats van een lekker broodje, ijsje, warme stroopwafel, patatje, loempiaatje, noem maar op…zo een frisse groene appel uit je tas plukt en sappig tussen je tanden plaatst…

Nou die is nog niet helemaal gelukt! Ups, downs, weken griepje gehad maken het nog niet stabiel. Even goed, zomaar loslaten en weer strijden voor een nieuw begin. Wat dan te lang duurt. Dus doel 3 werd; gezond eten na dip weer oppakken binnen week. Lukte! 3b-) binnen 3 dagen…OEFENEN! Met die leuke diëtiste die verdomd veel weet van de details binnen de voeding (ik leer bij!) hebben we al lang en breed mijn perfecte dagmenu uitgevogeld. Een die ik eeuwig kan volhouden…als ik leer hoe dat te doen dan, dat stomme volhouden.

En dan zindert de crash drang zo nu en dan in het lijf…door het hoofd. Even dan…even crashen, ff shaken onder begeleiding. Even resultaat zien en vooral even snel weer fit voelen. Want eerlijk is eerlijk, ik doe het goed op eiwitten en bijna 0 suiker! Dus deze keer in overleg mag dat. Want we doen het SAMEN! O ja! Toch een fijn gevoel en fijn dat ik mag doen wat voor nu bij mij past. En dus gestart! Dames en heren;  hier is weer het shake meisje…waar niemand van op kijkt, eerder een opmerking geplaatst wordt van; alweer? NEE NOG STEEDS! <IS NU MIJN HOBBY mompel ik dan nog wat…

Week 1 supergoed! Week 2 ei en tomaat erbij….dag 6 chocola en de rest. Dus ik geef mijzelf nu max drie dagen…kijken of ik het nog kan. Wordt nu al nerveus! Maar als dit lukt, dan lukt alles!

*Wat oefen jij als het om gezond leven gaat?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *