Sporten met Tha, een hele belevenis!

 Doorzetten! 

Ik parkeer mijn auto bij de Rade markt; man wat was mijn kenteken ook al weer, net weer andersom gedaan zeker. JA hoor! Ik trek mijn rits omhoog en wandel de kou in. Mijn enkel nog steeds pijnlijk na die val, en publiek voor de klas en dat op dag 1…een ander verhaal! De Oosterstraat in en gluur wat rond. Jumbo gezellig druk, de hoedjeswinkel…ben er bijna. De bakker! O nee, stukje verder nog. Binnen is het lekker warm en ik vul mn flesje water, jas uit, rek en strek voor de sier en duik nog ff in mijn telefoon. Was wel weer even regelen thuis en als ochtendmens is 20uur s avonds sporten wel een uitdaging maar met oog op boksen met K, superleuk en die frustratie zal toch ergens geuit moeten worden!

Al snel sta ik aan een apparaat te warming uppen, train mijn bovenarmen flink met die lange touwen en mag nog een toffe kettle bell oefening doen (bleh, zo stom! Maar efffectief, zucht) En dan gaan we boksen! Rammen, gaan! Doorzetten, links rechts, nog harder maar moet meer focussen. Wordt moe, links zorgt nog maar voor een lullig geluidje, niet meer die klapper als 10 minuten ervoor. BAH! Ik visualiseer mij drama, enge kerels achter mijn kinderen aan (eh…tja) en daar komt het vuur. NIEMAND KOMT AAN HEN! Ik geef alles! Mijn trainer moet lachen; waar denk je aan? Ik vertel hem het gruwelijk beeld en hij reageert; mijn hoofd is altijd leeg met sporten. Ja, dat is ook wel een beetje het doel, maar wil ik werken vanuit de tenen dat helpt dit toch wel een beetje boel!

Rood hoofd, trillende handen en daar ga ik…het regent, ik smoorheet en heb veel bekijks. Hijgend en rood, haar zit stom, mascara op mijn wang, rechte lijn maken lukt niet gelijk, maar ik kan de auto bereiken. Ik zit…IK ZIT HEERLIJK!

Muziek aan, auto rijden en lurken aan een fles water; ik heb het geflikt. En heen gegaan en losgegaan. Voldaan en na 100 kusjes van mijn zoons die ineens steeds op mij willen wachten, glip ik het bed in…Morgen maar douchen!