15 tips om als werkgever plezier te hebben van een HB werknemer

een-maat-630x200

 

 

 1. Niks fijners dan veel verantwoordelijkheid te krijgen voor complexe taken. Graag!
 2. Complimenten worden zeer gewaardeerd, want een HB werknemer kan best streng zijn voor zichzelf!Schiet ik wat door, omdat mijn hersenen te veel gaan linken, stuur mij bij.
 3.  Graag in gelijke taal kunnen communiceren. Open en direct in mijn geval. Gelijkwaardige basis wel van belang.
 4. Ik zou dolgraag regelmatig nieuw werk willen krijgen. Houdt de uitdaging en afwisseling erin. Zonder dit, verlies ik snel mijn motivatie.
 5. Laat mij niet op de rest wachten. ZO BELANGRIJK! Klinkt respectloos? Is het niet. Mijn hersenen gaan sneller, zijn snel klaar met de oplossingen waar een ander meer tijd voor nodig hebben.
 6. Niet teveel vergaderingen bijwonen. Ook op andere wijze kan ik mijn betrokkenheid bij het team kenbaar maken, verbinding ervaren. Zet mij in met een rol, maar geef mij ruimte. Wachten geeft energieverlies.
 7. Verwacht geen meesterschap (heb ik gepikt van iemand) want dat vraagt om herhaling. En ik ben allergisch voor herhaling. Wordt ik echt ongelukkig van.
 8. Iets afmaken vind ik moeilijk. Laat mij samenwerken met mensen die dat goed kunnen. Of zet daar ander personeel voor in.
 9. Iets nieuws, onbekends, werk waar ik niet voor ben opgeleid; ik ben dan op mijn best!
 10. Veel taken tegelijk, ik hou ervan!
 11. Deadlines? Prettig!
 12. Geef mij vertrouwen; het komt goed. Ik ben zichtbaar.
 13. Ik kan zeer goed signaleren; maak er gebruik van!
 14. Wat zou het fijn zijn als de werkgever weet wat hoogbegaafdeheid daadwerkelijk is en kan betekenen om vervolgens doelgericht van mijn kwaliteiten te kunnen profiteren!  (en deze staat natuurlijk eigenlijk op 1 😉
 15. Weet dat ik altijd bezig ben om mijzelf te verbeteren en zelfreflectie een sterke eigenschap van mij is. (betekent niet dat ik gelijk minder confronterend en minder aan het woord ben 😉
 16. Tja, toch een beetje de ruimte aan het verkennen nu, ook passend bij hb,  (lees- net-even-anders)  ben ook heel attent (want ik zie en onthoud heeeel veel details; dus ook die nieuwe broek, ander kapsel en leuke nieuwe lippenstift, maar ook die nerveuze nieuwe trainer en hulpvragende blik in de ogen van een collega of  de afspraak die iedereen vergeten is en het onderdeel van de vorige vergadering  waar we nog op terug zouden komen of de laatste ontwikkelingen van… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *