Zoonlief, laat nou eens zien wat je kunt!

Gek word ik ervan! Slimme zoonlief, hoeft niet altijd…Oftewel, wat interessant is, gaat ie voor. Zie nauwelijks huiswerk voor toetsen in de tas, terwijl ik andere kinderen van alles hoor leren! Handschrift  bagger! Opruimen, voor de helft. Taak thuis voor de helft. Droomt wat in de rondte, dendert soms bijna onder een auto of fiets en zegt vaak he? he? BRRRR…

Maar dan zie ik zoonlief stralend met lego bouwen, al vanaf zijn 3e op de technisch lego toer en het blijft maar doorgaan. Daar zie ik creativiteit, precisie, frustratie en geluk. Domweg gelukkig zijn op zijn legoclub, minecraften achter de computer met boek over Scratch/Pyton weet ik het op schoot…Ik hoor dit kind ook zin hebben in zijn boekbespreking VOOR DE KLAS! Terwijl hij al vanaf groep 3 met een zijdezacht stemmetje in het klaslokaal fluisterend het leven doorgaat. Mits hij buiten is op het plein…dan zien we leiderschap, de plannetjesbedenker en met het bekkie vooraan zeg maar! Luid en duidelijk!

En als dan zijn zusje bij hem komt lego spelen, of knuffelen….verzacht zijn blik, kwam er een traan van ontroering toen zij zei; ikke jou lief….en hoor ik dagelijks; ik hou van jou mama!

Zoonlief beleeft intens van binnen, introvert en soms verlegen. Hij zegt dat hij zijn nare gevoelens gewoon wegstopt met soms af en toe een fikse huilbui. Dat staat best ver van deze extraverte dynamische moeke! Maar ik voel hem wel en ik zie hem wel. Ja die schop onder zijn kont geef ik ook, soms te veel pushen misschien, soms te hard en te streng…maar dan zegt deze jongen gewoonweg bij het verlaten van de auto naar weer eens een preek….mam, dit helpt mij niet. En daar sta ik dan…lullig gevoel en ja, hij heeft gelijk. Wijsneus!

Hij komt er wel, op zijn manier, met mijn voetafdruk op zijn billen. Hij weet waar hij blij van wordt en creëert die mogelijkheden goed. Wat een talent! En stiekem, best veelzijdig 😉 Love you! Enne…

KIJK UIT MET OVERSTEKEN!