Over die afvalstrijd (met mijzelf)

Eh…nee dit mag niet van de consulente Cambridge Weight Plan, o, o!

eten

O ben jij aan de shakes? Dat is toch niet gezond? Nou, het past bij mij! En volgens mij gaat het daar om. Dat ik mij er prettig bij voel, zelf weet waarom ik dit doe, heus leer over opbouwen normaal eetpatroon maar ook graag snel resultaat zie. Eiwitten maken mij fit en de rest maakt mij vet. (en moe, chagrijnig etc) Dus weg met de suiker! ”

In iedergeval, past het bord eten niet bij Cambridge. En vanavond zocht ik toch even mijn troost en een leeg hoofd als vanouds daar aan een tafel, alleen. Lekker bikken.

Maar dan blijkt alweer hetzelfde liedje als de laatste jaren; HET SMAAKT MIJ NIET MEER ZO! En is er dan iets veranderd met de wok? Andere ingredienten? Vast! Heb het vaker tegen Geliefde gezegd; de smaak is anders. Het valt steeds tegen. He, wat irritant, had mij er zooooo op verheugd! (hihi)

Natuurlijk is die wok niet veranderd. Ik ben veranderd. (echt waar? Blijkbaar hebben die tachtig boeken en mindfulcursus eten (bestaat dat? Ja echt waar…belandde er zomaar tijdens voetreflex er in, he??) toch onbewust wat ok’s vastgezet! Ik had het nog niet echt heeeeel bewust door maar  troost en andere emoties zijn niet meer met eten te bereiken. HELAAS! Ik haal er  gewoonweg niet meer de voldoening uit als ooit, eenzaam, verdrietig of zielsgelukkig meisje  op de bank, onder een dekbed, kaarsje aan, colaatje, leuke film en een bord chinees op mn schoot. Ultiem geluk, (naast schoon dekbed, fris huis door een ander schoongemaakt, de eerste zonnestralen eind van de winter, sneeuwklokjes en krokussen etc. )

AJ! WAT NU! Nou…maar weer oppakken morgen, die shakes. En de boel weer vervolgen. Want het beviel me uitstekend. En ik heb er zin in. Dus waarom deze uitspatting? Te druk, te moe, te kwetsbaar, te alleen en dan even weer terugvallen. Maar dit was het ook niet, dus dan met een grote glimlach weer naar huis, niks fijner dan onder mijn dekbedje inmiddels met een groot bak thee en een film…HEERLIJK! Misschien haal ik vooral dat voldaan gevoel naar boven DOOR DAT DEKBED! (in ieder geval een stuk gezonder 😉

VAL JIJ WELEENS TERUG? En waarin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *