Gedrild!

20151222_144125

3 Koters die niet van opruimen houden (zoon R 8jr) “hoezo moet ik opruimen, dat vind ik een HEEELE STOMME TAAK!” ) en dat snap ik. Ik zie ook weinig toevoeging van levensgeluk in de huishouding. En G(eliefde) ziet niks liggen dus die heeft er al helemaal geen last van. Niet van de verzameling spulletjes op de traptree, niet het speelgoed waarover hij al 4x bijna is gestruikeld, niet de afdrukken van de hondepoten op de vloer en al helemaal niet zijn eigen 4 paar stinksokken op de bank.

Ik ben dan wel mama maar niet gek! Dus van jongs af aan de 1e interesse van de zoons in daden laten omzetten. Zoon N stofzuigt regelmatig, zoon R gaat met een doekje in de weer, de heertjes maken hun ontbijtje en smeren hun broodjes voor de lunch op school. Ze ruimen de tafel af en vegen de vloer. Ze weten hoe de wasmachine en droger werkt en zetten hun eigen glaasjes water naast hun bedje.

De drilinstructrice heeft gesproken! Nu nog de hond die ellendige deur achter zn kont leren dicht te doen en moeders is tevree.

(Nou zou het leuk zijn dat ik dit allemaal doelbewust bedacht heb om de zelfstandigheid al op jonge leeftijd te bevorderen😂 maar de realiteit is anders! Meeste per toeval; ze moesten te lang wachten op hun broodje of de baby had gekotst en de wasmachine zat vol; een hut moest gebouwd worden in de keuken maar de vloer was vies; en na veel dorst dan maar zelf een glaasje water halen. De KUNST IS NATUURLIJK WEL OM HET ERIN TE HOUDEN! En dan ja….daar is mama wel goed in. En zo is de kamer vlot opgeruimd en komen we allemaal aan onze hobby toe: LUI ZIJN!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *